Van Oldeniel piano's en vleugels

KAWAI VPC1 digitale stage piano

Grandioze klank betekent niets zonder controle

Het maakt niet uit hoeveel Gigabyte samples voorhanden zijn of hoe goed een Modelling is – wanneer het klavier niet optimaal is, kan geen enkele virtuele piano werkelijk bevredigend worden bespeeld.
De VPC1 biedt het nieuwe RM3 GRAND II klavier, dat uitgerust is met 88 unieke houten toetsen, Ivory Touch toetsenbeleg, drukpunt simulatie en 3-voudige sensoren. Het klavier is bovendien gegradueerd van gewichten voorzien en tevens met tegengewichten in de bas uitgerust.
Deze Premium features samen produceren het ultimatieve speelgevoel, opdat uw virtuele piano zich net zo goed aanvoelt als hij klinkt.

Klik hier om de video af te spelen

Flexibele verbinding

Voor de aansluiting van de VPC1 aan een pc of Mac is slechts één USB kabel voldoende – dat is alles. De VPC1 krijgt zijn stroomvoorziening van de USB aansluiting van de computer, hetgeen een extra netvoeding overbodig maakt. Mocht er geen USB maar uitsluitend MIDI worden gebruikt, is een netvoeding meegeleverd.
Ook wanneer de VPC1 meestal uitsluitend als controle van software piano´s dient, bieden de standaard MIDI aansluitingen de mogelijkheid om nog meer MIDI apparaten of MIDI Controllers aan te sluiten.
Met de VPC1 Editor software kunnen alle mogelijke MIDI routings worden ingesteld, zodat de VPC1 als MIDI interface kan dienen. USB MIDI en normale MIDI kunnen gelijktijdig worden gebruikt.

Grand Piano pedalen

Maak gebruik van de volle ondersteuning van niet geloopte samples en resonanties met het bijgevoegde F-30 3-voudige pedaal. Het ondersteunt het gebruik van half pedaal en zendt correcte MIDI Controller bevelen voor sustain, sostenuto en soft. Andere Controllers kunnen aan het pedaal met behulp van de VPC1 Editor vrij worden toegewezen.

Professionele Touch Curves

Een van de belangrijkste dingen bij een Virtual Piano Controller is de verbinding tussen klavier en klankopwekking – de aanslagdynamiek curve.
Ervaren pianisten weten dat een goed eindresultaat steeds te maken heeft met de perfecte controle van de klank. Maar slechts weinig pianisten weten hoe men zo´n perfecte omzetting bereikt.
KAWAI heeft voor de gebruikelijke piano software producten zoals IVORY II, PianoTeq, Galaxy Pianos en Native Instruments Alicia’s Keys perfect afgestemde aanslagdynamiek curven opgesteld en deze in de VPC1 opgeslagen. Deze curven werden door de respectievelijke producenten getest. Voor de ultimatieve ervaring kiest u eenvoudig de betreffende curve uit. Vele van deze producenten gebruiken overigens ondertussen KAWAI klavieren bij de vervaardiging van de producten.
Met de meegeleverde Editor software kunnen willekeurig vele curven worden opgesteld, zowel manueel als automatisch met de speciale KAWAI USER TOUCH leerfunctie. Deze curven kunnen dan op een van de 5 geheugenplaatsen in de VPC1 worden overgedragen, zodat de Editor niet steeds moet worden gebruikt.

VPC1 Editor

De VPC1 functioneert reeds perfect “out-of-the-box”. Daar vele gebruikers van software piano´s graag hun eigen instellingen gebruiken resp. aanpassen, bestaat de VPC1 Editor.
Met de VPC Editor maakt u nieuwe aanslagdynamiek curven, verandert het volume van afzonderlijke toetsen, legt de pedaal Controllers vast of stelt de MIDI routing in.
Bekijk enkele screenshots of download de Editor om deze in de DEMO modus uit te proberen.
De VPC1 Editor is uitsluitend compatibel met Windows XP/Vista/7/8.

Grand Design

Geen knoppen, regelaars, potentiometers of andere storende elementen.
De VPC1 adopteert de designelementen van een klassiek instrument perfect. Het design is eenvoudig, sober en desondanks smart en professioneel.
Bij het spelen ontstaat meteen de “akoestische” feeling. De uitsluitend van hoogwaardig materiaal zoals hout, aluminium en metaal vervaardigde kast zorgt voor een hoge stabiliteit en jarenlange speelvreugde.

  

Bruto adviesprijs € 1.669,- € 1.520,-

MEER INFORMATIE

 
   « digitale stage piano's overzicht