Van Oldeniel piano's en vleugels

YAMAHA CP40 digitale stage piano

De CP40 Stagepiano van Yamaha vervangt de populaire CP50 en is het broertje van de CP4. Het is een elektronisch instrument dat qua geluid haast niet te onderscheiden valt van akoestische piano’s. Voor de geluidenbank is dan ook onder meer de CFIIIS-concertvleugel van Yamaha gesampled. De overzichtelijke user-interface van de CP40 zorgt voor gemakkelijke bediening. Dankzij een gewicht van maar 16 kilogram is hij ook geschikt voor de reizende muzikant. Het zeer prettig spelende klavier telt 88 'Graded Hammer'-toetsen. U kunt de Yamaha CP40 ook gebruiken als masterkeyboard. In deze modus fungeert de stagepiano als kloppend hart van uw setup en zijn via vier zones uw overige MIDI-instrumenten aan te sturen. Dit maakt de CP40 een ideale elektronische piano voor iedere toetsenist, ongeacht of u de piano thuis, in de studio of op het podium wilt inzetten!

Klik hier om de video af te spelen

CP40: samplesets en effecten

Tijdens het spelen zult u het gevoel hebben dat u een akoestieke of elektromechanische piano aan het bespelen bent. Dit komt door het geavanceerde klanksysteem van de CP40: de Spectral Component Modeling-techniek (SCM). Naast physical modeling worden voor de klankopwekking onder andere samples gebruikt van de CFIIIs-concertvleugel en de klassiekers onder de elektrische piano's. Naast pianogeluiden beschikt de CP40 over een flink aantal andere instrumenten, zoals strijkinstrumenten, blazers en drums. In totaal beschikt u over maar liefst 297 klanken. U heeft verder nog de mogelijkheid om het klavier op te splitsen of om twee klanklagen onder een toets te gebruiken. Uiteraard ontbreekt het niet aan DSP-effecten en ook een pitchbend- en modulatiewiel zijn aanwezig.

Knoppen, schuiven en aansluitingen

De user-interface van de CP40 laat zich gemakkelijk bedienen en is een grote verbetering ten opzichte van de CP50. Via de overzichtelijke indeling past u het volume en creert u layers en splits in enkele seconden. Ook de onderlinge niveaus van de geluiden en een driebands master-equalizer zijn eenvoudig te bedienen. Via de datadraaiknop kunt u snel door het menu op het heldere backlit LCD-scherm scrollen. Buiten al deze knoppen en schuiven zijn er ook heel wat aansluitingen op dit instrument. Zo zijn er aansluitingen voor uw sustain- en expressiepedalen, MIDI-connectiviteit, lijn-ingangen, lijn-uitgangen, hoofdtelefoonaansluiting en USB poorten.

  

€ 1.905,00 € 1.599,-

MEER INFORMATIE

 
   « digitale stage piano's overzicht