Van Oldeniel piano's en vleugels

YAMAHA P255 digitale home/stage piano

KLEUR: Wit (satin), Zwart (satin)

DE BESTE DRAAGBARE DIGITALE PIANO

De hedendaagse digitale piano de Yamaha P-255 is voor alle musici die op zoek zijn naar een instrument dat geschikt is voor zowel serieus oefenen als liveoptredens. Dankzij het draagbare ontwerp kan de P-255 op elke gewenste plek of setting worden bespeeld.
Ondanks zijn slanke, draagbare ontwerp biedt de P-255 een volledige scala aan speelmogelijkheden. Wat betreft klavier, pianovoices en geluidsversterking is dit de allerbeste digitale piano in de P-serie. Of u nu al een expert bent of voor het eerst piano speelt, u zult genieten van spelen op dit instrument.

Klik hier om de video af te spelen

TOETSBELEG VAN SYNTHETISCH IVOOR ZORGT DAT U URENLANG COMFORTABEL KUNT SPELEN

De lagere toetsen hebben een zwaardere aanslag en de hogere toetsen een lichtere. Dit zorgt dat de P-255 speelt als een echte vleugel, dankzij het GH-klavier. Bovendien beschikken de witte toetsen over toetsbeleg van synthetisch ivoor, dat uitstekende vochtopnemende eigenschappen bezit. Hierdoor glijden uw vingers niet weg, zelfs niet als u gedurende lange tijd speelt. Het toetsbeleg is ook ideaal voor snelle vingerverplaatsing, zodat u elk soort muziek vol vertrouwen kunt spelen.
Het P-255-klavier kan ook op vier verschillende gevoeligheidsniveaus worden ingesteld. Bij het doen van Hanon-oefeningen bijvoorbeeld, kunt u het klavier zo instellen dat het een krachtigere aanslag vereist; u kunt het ook zo instellen dat het geluid luid klinkt, zelfs als u zacht speelt. Het is helemaal aan u.

MAXIMALE POLYFONIE VAN 256 NOTEN: ONGEKEND IN DE WERELD VAN DIGITALE PIANO’S

De P-255 is het eerste model van de P-serie dat een maximale topklassepolyfonie van 256 noten biedt. Dankzij deze verbetering, merkt u dat noten mooier klinken wanneer u ze aanhoudt en wanneer u sustain gebruikt. En u hoeft niet langer bang te zijn dat er noten worden afgekapt, wanneer u veeleisende muziekpassages speelt met veel noten en ingewikkeld pedaalwerk. Dit is nóg een eigenschap die zorgt dat spelen op een P-255 meer op spelen op een vleugel lijkt.

INDRUKWEKKENDE VLEUGELVOICES REPRODUCEREN DE SENSATIE VAN SPELEN OP EEN CONCERTVLEUGEL

De P-255 gebruikt Pure CF-klankopwekking om zijn pianoklanken te produceren. Net als bij de veelgeroemde klankopwekking van onze Clavinova, beschikt de toongenerator over geluiden die zijn opgenomen van een Yamaha-concertvleugel. Daardoor kan het makkelijk de nuances van subtiel spel of brede dynamische bereiken reproduceren, zodat u van de sensatie van spelen op een concertvleugel kunt genieten. Bovendien, als enige digitale piano in onze P-serie met de volgende drie functies, kan de P-255 ook de kenmerkende akoestische eigenschappen van het vleugelgeluid op een meer realistische manier reproduceren.

[Toets-lossampling]
Deze functie reproduceert de lichte klankverandering op het moment dat u de vingers van de toetsen haalt. Beter nog, er kunnen verschillende toets-losgeluiden worden geproduceerd voor staccato en tenuto spelen.
[Sustainsampling]
De resonantie van de zangbodem en snaren op het moment dat het demperpedaal wordt gebruikt, is gesampled om dit akoestische effect op de P-255 te reproduceren, afhankelijk van hoe ver het pedaal wordt ingetrapt.
[Snaarresonantie]
Als de hamer van een vleugel de snaar raakt, gaan andere snaren ook resoneren. De P-255 kan dit effect reproduceren met zijn snaarresonantiefunctie.

UITERST NAUWGEZET AKOESTISCH ONTWERP VOOR EEN EXQUISER GELUID

Ronde luidsprekers trillen op een uiterst natuurlijke manier om goed gebalanceerde geluiden te produceren en het is dit soort luidspreker dat in de P-255 is geïntegreerd. Dankzij dit ontwerp klinken met name de lagere noten veel rijker. De P-255 beschikt ook over ingebouwde tweeters, zodat de hogere noten helder klinken. Daarnaast hebben we een zorgvuldige afweging gemaakt over de voortplantingsrichting van het geluid bij het positioneren van deze luidsprekers. Met deze grote vooruitgang in het akoestische ontwerp van digitale piano’s, hebben we een uitstekende geluidskwaliteit weten te realiseren voor het gehele klavier en het instrument veel expressiever gemaakt. Wat meer is, de twee in elke P-255 ingebouwde 15W-versterkers kunnen een zeer krachtig geluid leveren.

ONTWORPEN OM GETROUW EEN ECHTE VLEUGEL TE EMULEREN

Naast een eenvoudig maar elegant design, beschikt de P-255 over een afwerking met rondingen, net als een echte piano, en is beschikbaar in twee uitvoeringen: zwart en wit. Hoewel het totale aantal nummers is teruggebracht voor een strak uiterlijk, is deze digitale piano nog steeds zeer eenvoudig te bedienen. En net als bij vleugels, is er synthetisch leer gebruikt voor de muziekstandaard.
Voor wat betreft het geluid hebben we ondertussen vele stappen ondernomen om spelen een plezierigere beleving te maken, zoals het toevoegen van ruimten die werken als klankuitweg, wat betekent dat de pianist ook van een helderder geluid kan genieten.Optionele extra’s zoals de L-255 en LP-255 maken spelen op de P-255 veel meer als spelen op een echte piano, zelfs thuis.

Hoewel de P-255 zich op dezelfde manier gedraagt als een echte vleugel, biedt deze u ook de mogelijkheid uw creativiteit op vele andere manieren tot uitdrukking te brengen. Daarom is het de perfecte keuze voor degenen die van een brede verscheidenheid aan muziek willen genieten of die graag nieuwe mogelijkheden verkennen.

VERLEVENDIG UW SPEL MET DE INGEBOUWDE RITMETRACKS

Dankzij deze nieuwe ritmetrackfunctionaliteit wordt de P-255 geleverd met tien verschillende ritmepatronen die perfect geschikt zijn voor pop, jazz, bossanova en vele andere muzieksoorten die regelmatig op de piano worden gespeeld. Met behulp van deze ritmes kunt u uw spel eenvoudig verlevendigen en de sfeer van afzonderlijke songs benadrukken. Wanneer u een ritmetrack start, begint de P-255 met een introsectie; en wanneer u deze stopt, speelt het instrument een slot voor een strak en netjes einde van uw song. Deze functie is perfect voor zangers die zichzelf begeleiden en voor anderen die live optreden. Bovendien kunt u het tempo van ritmetracks aanpassen, zodat u ze in plaats van een metronoom kunt gebruiken. Dit maakt oefenen nog leuker.

LEVENDIGE VERSCHEIDENHEID AAN VOICES

Naast de pianovoices kunt u genieten van orgels, strijkers, synths, bassen en een verscheidenheid van andere instrumentgeluiden op de P-255. Met deze digitale piano kunt u ook voices wijzingen om ze aan te passen aan afzonderlijke songs en om verschillende voices in lagen op te bouwen, waardoor u nog vele andere interessante geluiden kunt verkennen naast het pianogeluid.

De P-255 is ook het enige instrument van onze P-serie die functies biedt om voices, volume en andere instellingen handig te wijzigen, op basis van waar u speelt. Al met al is de P-255 een zeer aanpasbare digitale piano die op vele verschillende manieren kan worden gebruikt, afhankelijk van uw persoonlijke behoeften.

GEBRUIK DE EQ-SCHUIFREGELAARS OM HET GELUID AAN UW PERSOONLIJKE SMAAK OF DE SPEELOMGEVING AAN TE PASSEN

De P-255 is voorzien van drie EQ-schuifregelaars, voor de frequentiebanden laag, midden en hoog. Door gewoon deze schuifregelaars te bewegen, kunt u het geluid van de digitale piano eenvoudig aan uw smaak aanpassen of om het geluid geschikter te maken voor de huidige song of akoestische omgeving. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw spel beter klinkt, maar ook dat u uzelf muzikaal op een unieke manier tot uitdrukking kunt brengen. U kunt bijvoorbeeld alleen al met dit ene instrument heldere en sprankelende klanken laten klinken die duidelijk en zeer aanwezig zijn, of krachtige geluiden met een volle energieke sound.

SOUND BOOST BIEDT ONMIDDELLIJK EEN LUIDER GELUID MET MEER UITSTRALING

Voorbeeld van de geproduceerde geluidsgolfvorm bij het spelen van een melodie

Met een druk op een knop kunt u gemakkelijk het geluid van de P-255 luider maken en de aanwezigheid ervan benadrukken, via de ingebouwde Sound Boost-functie. In plaats van het geluid alleen maar krachtiger te maken, biedt deze functie een helderklinkend spel dat zijn dynamiek behoudt, zonder aan expressiviteit in te boeten. Op die manier maakt het instrument zowel luide als zachte noten uitstekend hoorbaar.Als u met andere instrumenten samenspeelt, zorgt Sound Boost dat u spel boven de mix uitstijgt met een helder klinkende klankdefinitie. En als u solo of begeleiding speelt in een ruime zaal, of als u uzelf begeleidt bij het zingen, zorgt het voor prachtige, aangehouden klanken.

EXTRA FUNCTIES DIE LIVE SPELEN LEUKER MAKEN

Als de P-255 op externe luidsprekers wordt aangesloten, kunnen de ingebouwde luidsprekers handig worden gedempt; bovendien, kan het bedieningspaneel tijdelijk worden vergrendeld om te voorkomen dat er instellingen worden gewijzigd door onbedoeld op knoppen te drukken tijdens het spelen. Dankzij functionaliteit zoals deze helpt de P-255 te zorgen dat er niets mis gaat tijdens al deze uiterst belangrijke optredens.

OPNEMEN EN WEERGEVEN VAN UW SPEL VIA EEN USB-GEHEUGENSTICK

De P-255 kan uw spel opslaan als audiosongs op een USB-geheugenstick. In het verleden moest u allerlei externe apparatuur aansluiten om op deze manier op te nemen, maar u kunt nu gewoon een USB-geheugenstick in het instrument steken. Bovendien worden deze songs met de wav.-indeling opgeslagen, wat inhoudt dat u ze handig op een computer kunt afspelen of ze over kunt zetten naar een draagbare muziekspeler. Dit maakt het zeer eenvoudig om bij te houden hoe u zich ontwikkelt, door nieuwere en oudere opnamen te vergelijken, uw songs te delen met vrienden en op andere talloze andere manieren van muziek te genieten.

SPECIALE, INTUÏTIEVE BEDIENINGS-APP BESCHIKBAAR

Door eenvoudig de gratis app P-255 Controller voor uw iPhone of iPad te downloaden, kunt u een uitgebreide reeks functies van de digitale piano op zeer intuïtieve wijze regelen. Deze visuele benadering om het instrument te configureren maakt het makkelijk om functies uit te proberen die u nooit eerder hebt gebruikt, en deze functies — waarvan er vele alleen op digitale piano’s beschikbaar zijn — maken uw speelbeleving zeker aangenamer. U kunt de app ook gebruiken om uw favoriete instellingen op te slaan en, wanneer u ze maar nodig hebt, onmiddellijk terug te roepen.
*Er is een Apple Lightning naar USB-camera-adapter/iPad-cameraverbindingsset of speciale Yamaha-kabel, zoals de i-MX1/i-UX1 nodig om verbinding te maken.

  

€ 1.521,00 € 1.399,-

MEER INFORMATIE

 
   « digitale stage piano's overzicht